Održano drugo druženje Mreže preduzetnika

FacebookTwitterLinkedInPinterest
Ne zadugo nakon prvog, usledio je drugi korak ka umrežavanju mladih preduzetnika.

iSerbia je, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i u saradnji sa Kancelarijom za mlade Gradske uprave grada Beograda, organizovala drugi susret, odnosno druženje, sa ciljem formiranja mreže mladih preduzetnika.
U sredu, 4. novembra, u prostorijama KZM „Gnezdo“, događaj pod imenom Mreža mladih preduzetnika okupio je mlade preduzetnike i potencijalne preduzetnike, koji su u neformalnoj atmosferi, uz druženje, razmenjivali znanja i međusobno se savetovali kako da svoje poslovne ideje pretvore u stvarnost.

Događaj su najpre otvorili naši gosti, Ivan Minić, pokretač portala MojaFirma.rs i osnivač Burek.com, Tomislav Momirović, generalni direktor “Mona Hotel Management” i predsednik Skupštine udruženja “HORES” i Sonja Dakić, suvlasnica preduzeća Daj Daj d.o.o..

Na ovom druženju Mreže mladih preduzetnika učesnici su od iskusnijih kolega čuli odgovor na pitanje „Kako postati i ostati motivisan u Srbiji?“. Bilo je reči i o tome kako su pokrenuli svoj biznis, kako se bore sa konkurencijom, kako biti preduzimljiv i ka čemu treba da težimo. Ovo su bile samo neke od tema o kojima su naši gosti govorili.

Po završetku edukativnog dela radionice, usledilo je, tzv. brzo umrežavanje (speed networking) u neformalnom okruženju, nakon čega je uspedio koktel. I ovog puta smo se, na osnovu utisaka učesnika, uverili da je ovaj susret bio fantastičan.

Mreža mladih preduzetnika osnovana je u okviru projekta Moj prvi biznis, koji ima za cilj podizanje poslovnih kapaciteta mladih. Projekat će učesnicima na savremen i efikasan način pružiti primenjiva i konkretna znanja i veštine iz oblasti koje su potrebne da bi se ostvarili u preduzetničkim vodama. Projekat sprovode iSerbia i iAkademija uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Kancelarije za mlade Gradske uprave grada Beograda.

May 10, 2017

Konkurs – Video editor

Dragi preduzetnici i frilenseri ,  naše udruženje iSerbia trenutno sprovodi projekat “Majstori programiranja” pod pokroviteljstvom Ministarstva  trgovine, turizma i telekomunikacija, u okviru koga  trenutno 1000 srednjoškolaca iz cele Srbije pohađa kurseve iz osnova programiranja, zatim web developmenta i androida. U tom smislu našem iSerbia timu je potrebno pojačanje :  Video editor – osoba koja ima iskustva u […]

Pročitaj višearrow_forward
December 4, 2016

Objavljeni elektronski vodiči za preduzetnike početnike!

Mreža mladih preduzetnika udruženja iSerbia na svom sajtu objavila je Vodič kroz preduzetništvo pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, kao i Kancelarije za mlade gradske uprave Beograda.

Pročitaj višearrow_forward
November 2, 2016

Konferencija modernog preduzetništva

Udruženje iSerbia pod pokroviteljstvom Kancelarije  za mlade i saradnju sa udruženjima gradske uprave grada Beograda organizuje dvodnevnu Konferenciju modernog preduzetništva, na teme: “Startap preduzetništvo mladih” i “Freelance resursi u Srbiji”.

Pročitaj višearrow_forward
March 4, 2016

iSerbia organizuje Sajam ideja!

Nakon redovno održivanih okupljanja Mreže mladih preduzetnika, u okviru projekta Moj prvi biznis, omladinsko udruženje iSerbia će 10. marta održati Sajam ideja, gde će članovi pomenute Mreže imati priliku da svoje preduzetničke ideje predstave posetiocima u Studentskom kulturnom centru u Beogradu.

Pročitaj višearrow_forward