Konferencija modernog preduzetništva

Konferencija modernog preduzetništva
FacebookTwitterLinkedInPinterest

Udruženje iSerbia pod pokroviteljstvom Kancelarije  za mlade i saradnju sa udruženjima gradske uprave grada Beograda organizuje dvodnevnu Konferenciju modernog preduzetništva, na teme: “Startap preduzetništvo mladih” i “Freelance resursi u Srbiji”.

Prvi dan održavanja Konferencije  je 29. oktobar od 15.00h do 18.00h u prostorijama “Gnezdo” Kancelarije  za mlade. Drugi dan održavanja Konferencije je 30. oktobar od 16.00h do 20.00h u sali Fakulteta  bezbednosti  Univerziteta u Beogradu uz saradnju i pomoć Studentskog Parlamenta Fakulteta bezbednosti i Centra za menadžment nacionalne bezbednosti u okviru fakulteta.

Cilj ove Konferencije je da se mladima koji su na početku svog poslovnog puta ukaže na bezbroj mogućnosti startap preduzetništva kao i na freelance resurse koji su dostupni, zatim da se ukaže na neophodnost neformalnog obrazovanja koje zahteva tržište rada i pre svega da im se na poslovnom početku pruži podrška i motivacija”, istakli su značaj ovog događaja organizatori.

Na Konferenciji govore:

-Vuk Guberinić, osnivač CarGo aplikacije,

-Dušanka Ilić, direktorka Kutpointa i osnivač globalne internet i marketing zajednice MUNplanet,

-Igor Gašparević, osnivač portala Trke,

-Nikola Čubrilo, vlasnik agencije Experience i osnivač Omladinskih novina,

-Milena Milićević, predavač i marketing consultant,

-Miloš Belčević, marketing kosultant i koordinator projekata,

-Aleksandar Dašić, osnivač Portala Mladih,

-dr Milenko Bodin, šef katedre Menadžmenta ljudskih i socijalnih resursa fakulteta za bezbednost Univerziteta u Beogradu.

Predavač Miloš Belčević je izjavio da  živimo u doba kada je čitav svet povezan i kada kao pojedinci imamo mogućnost da iz svoje sobe sarađujemo sa klijentima iz čitavog sveta. “Mladi na Internetu mogu iskoristiti veštine kojima raspolažu, steći nova znanja i veštine, te kao frilenseri zarađivati na jedan kreativan i dinamičan način, nevezani za kancelariju”, smatra Belčević. “Voleo bih da što više mladih iskoristi ovu sjajnu mogućnost, i o tome ću više pričati u subotu na Konferenciji. Vidimo se!”, poručio je Miloš.

Predsednica Studentskog  parlamenta Fakulteta bezbednosti  Dušica Kovačević je takođe pozvala mlade, ambiciozne osobe da iskoriste priliku i upoznaju se sa brojnim aspektima preduzetništva u konkretnim uslovima i da čuju lični primer, profesora dr Milenka Bodina u nedelju na Konferenciji.

Preduzetnik Vuk Gubernić želi da na Konferenciji govori mladima o tome kako je najlakše naplatiti neki proizvod ili uslugu u Srbiji i koliko je vremena potrebno za transakciju u današnjem svetu gde se podrazumeva instant komunikacija.  “Saznajte šta nam je dostupno, a šta ne, na Konferenciji u nedelju, očekujem vas”, poručio je Guberinić.

“Takođe očekujem dosta mladih  ljudi preduzetničkog duha, da nam se pridruži i posluša naše zanimljive priče”, izjavio je Igor Gašparević i dodao da iz njegovog primera možete videti kako je potencijalni posao tu oko vas, samo ga treba iskoristiti, bez previše planiranja.

Milena Milićević će izložiti predavanje o mitovima o preduzetništvu u doba Četvrte industrijske revolucije i objasniti zašto život na Balkanu više nije izgovor. „Pozivam sve mlade da dođu u subotu na konferenciju, kako bismo zajedno razbili mitove o preduzetništvu i motivisali da se pokrenemo u tom pravcu”, poručuje Milena.

“Mnoge stvari su važnije od novca za stvaranje sopstvenog biznisa – nakon 12 godina isksustva sam više nego siguran u to. Nadam se da primerom kompanije Experience možemo ohrabriti mlade da naprave iskorak u pokretanju svoje kompanije ili realizaciji neke biznis ideje”, izjavio je Nikola Čubrilo, osnivač agencije Experience i osnivač Omladinskih novina koji vas očekuje u nedelju na Konferenciji.

Dođite na Konkerenciju modernog preduzetništva da zajedno razmotrimo mogućnosti i strategije za omladinsko preduzetništvo, pa da zajedno u timskoj energiji podrške i motivacije odlučimo i time napravimo prvi korak.

Svi zainteresovani za prisustvo  na Konferenciji mogu se besplatno prijaviti na mejl stipendije@iserbia.rs sa naznakom prijava za prisustvo Konferenciji i preuzeti Agendu dogadjaja. Prijave su otvorene do 27.10.2016. u ponoć,  rezervišite na vreme svoje mesto.

May 10, 2017

Konkurs – Video editor

Dragi preduzetnici i frilenseri ,  naše udruženje iSerbia trenutno sprovodi projekat “Majstori programiranja” pod pokroviteljstvom Ministarstva  trgovine, turizma i telekomunikacija, u okviru koga  trenutno 1000 srednjoškolaca iz cele Srbije pohađa kurseve iz osnova programiranja, zatim web developmenta i androida. U tom smislu našem iSerbia timu je potrebno pojačanje :  Video editor – osoba koja ima iskustva u […]

Pročitaj višearrow_forward
December 4, 2016

Objavljeni elektronski vodiči za preduzetnike početnike!

Mreža mladih preduzetnika udruženja iSerbia na svom sajtu objavila je Vodič kroz preduzetništvo pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, kao i Kancelarije za mlade gradske uprave Beograda.

Pročitaj višearrow_forward
November 2, 2016

Konferencija modernog preduzetništva

Udruženje iSerbia pod pokroviteljstvom Kancelarije  za mlade i saradnju sa udruženjima gradske uprave grada Beograda organizuje dvodnevnu Konferenciju modernog preduzetništva, na teme: “Startap preduzetništvo mladih” i “Freelance resursi u Srbiji”. Prvi dan održavanja Konferencije  je 29. oktobar od 15.00h do 18.00h u prostorijama “Gnezdo” Kancelarije  za mlade. Drugi dan održavanja Konferencije je 30. oktobar od 16.00h […]

Pročitaj višearrow_forward
March 4, 2016

iSerbia organizuje Sajam ideja!

Nakon redovno održivanih okupljanja Mreže mladih preduzetnika, u okviru projekta Moj prvi biznis, omladinsko udruženje iSerbia će 10. marta održati Sajam ideja, gde će članovi pomenute Mreže imati priliku da svoje preduzetničke ideje predstave posetiocima u Studentskom kulturnom centru u Beogradu.

Pročitaj višearrow_forward