Freelance fest

Freelance fest
FacebookTwitterLinkedInPinterest

Izdvoji se iz mase koja ima stav „čekam posao” i neka tvoj stav bude – „smislio sam šta ću da radim!” U tom cilju iSerbia, u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, organizuje trodnevni Freelance fest za sve one koji žele da se bave frilensingom i one koji žele da prodube znanje iz te oblasti. Učešće je potpuno besplatno!

Freelance fest ima za cilj informisanost, i edukaciju mladih o potencijalima koje nudi frilensing. Prvi, glavni dan Festa, koji će obeležiti predavanja, intervjui i panel diskusija o frilensovanju, održaće se 30.01. u Domu omladine Beograd. Drugi i treći dan Festa – 31.01. i 01.02., takođe u Domu omladine, biće ispunjeni praktičnim radionicama koje će voditi uspešni frilenseri. Posle Festa predviđen je individualni mentorski rad sa zainteresovanim učesnicima koji žele da saznaju i nauče više o freelance svetu poslovanja.

Najviše je frilensera programera i dizajnera, iz sfere marketinga, onlajn administriranja, ljudskih resursa, blogova, konsultanata, odnosa sa javnošću. Upravo statistički podaci pokazuju da su frilenseri iz Srbije na listi najplaćenijih na svetu. Srbija je dvanaesta u svetu, a peta u Evropi prema zaradi koju ostvaruju frilenseri.

„U Srbiji postoji veliki broj nezaposlenih sa fakultetskim diplomama. Oslonite se na svoje sposobnosti, a želju za znanjem iskoristite na pravi način. Mogućnosti su neograničene, možda ćete pronaći baš onakav posao kakav ste sanjali u detinjstvu”, izjavila je za iSerbia, Nikolina Andrić, virtuelni asistent i dodala da je frilensing je za one koji su spremni da unovče svoje znanje, trudom i radom. Ona se nada da će vam Freelance fest otvoriti nova vrata, na koja ćete ući spremni, bez oklevanja.

 

Program Festa

Prvi dan, 30.01.2017. (14.00 – 19.30h) – Dom Omladine Beograd

Intervju: „Efektivno upravljanje vremenom”, Direktorka Namics-a Catherine F. Simon i Milica Pićurić, korporativni kouč;
Predavanje: „Međunarodno frilensovanje i domaći pravni i poreski ambijent za frilensere”, Damjan Marinković, suvlasnik Green Design-a, grafički dizajner;
Predavanje: „Kako do stabilnih prihoda kao frilenser?”, Jelena Radovanović, trener frilensera u veb pisanju;
Panel diskusija: „Frilensing – prednosti i mane”. Učesnici: Strahinja Vukoičić, suosnivač sajta Honorarci, Marko Krajnović, Coworking Serbia i Petar Vasić, vlasnik agencije Vasić Media d.o.o.
Predavanje: „Virtuelna asistencija u poslovanju”, Nikolina Andrić, virtuelni asistent;
Intervju: „Kako rizik frilensinga može da vam promeni život?”, Jovana Perković, frilenser u oblasti medija, PR-a, marketinga i Spomenka Marković-Avramov, onlajn preduzetnik;
Predavanje: „Zašto su bitne promene u frilens karijeri?”, Marko Ilić, dizajner.

Drugi dan, 31.01.2017. (14.00 – 17.30h) – Tribinska sala, Dom omladine

Radionica: „Zaposli se na licu mesta”, suosnivači sajta Honorarci – Ivan Tuševljak i Milan Tuševljak;
Radionica: „Stiro štampa kroz frilensing”, Srđan Plavšić, grafički dizajner, profesor u „Tehnoart Beograd” školi;
Radionica: „Kako započeti frilensing i opstati u oblasti IT-a”, Dušan Dželebdžić, generalni direktor IoT startupa u SAD.

Treći dan, 01.02.2017. (14.00 – 17.30h) – Tribinska sala, Dom omladine

Radionica: „Lično liderstvo – Kako ostvariti strateški plan ka sopstvenoj viziji”, Milica Pićurić, korporativni kouč;
Radionica: „Frilensing u pejzažnoj arhitekturi – opcije i mogućnosti”, Amela Đurakovac, doktorand arhitekture;
Radionica: „Photoshop i fotografija kroz frilensing”, Nemanja Sekulić, grafički dizajner.

Agendu festivala preuzmite ovde ili klikom na umanjenu sliku agende ispod.postimage

„Važno je da se mladim ljudima skrene pažnja da postoje načini da zahvaljujući svojim znanjima i veštinama ostvare svoje profesionalne ambicije. Danas nije dovoljno da završite fakultet i očekujete posao do penzije. Danas se, verujte, znanje ceni više nego ikad i danas je važnije nego ikada učiti i raditi na sebi. Tehnologija se toliko brzo menja, menjaju se poslovni procesi, a tržište postaje sve šire. Izgovor za neznanje danas ne postoji! A, ono što znate niko vam ne može ukrasti ili osporiti”, izjavila je Jovana Perković, jedan od predavača.

Kako da se prijavim?

U okviru Freelance festa moći ćete da čujete ljude koji će vam pokazati na svom primeru kako je moguće kroz svoj rad adekvatno zaraditi. Zato ne propustite priliku da saznate kako da uspešno uplovite u frilenserske vode bez obzira na profesiju – priliku da učestvujete na Freelance festu, prijavom OVDE.

May 10, 2017

Konkurs – Video editor

Dragi preduzetnici i frilenseri ,  naše udruženje iSerbia trenutno sprovodi projekat “Majstori programiranja” pod pokroviteljstvom Ministarstva  trgovine, turizma i telekomunikacija, u okviru koga  trenutno 1000 srednjoškolaca iz cele Srbije pohađa kurseve iz osnova programiranja, zatim web developmenta i androida. U tom smislu našem iSerbia timu je potrebno pojačanje :  Video editor – osoba koja ima iskustva u […]

Pročitaj višearrow_forward
December 4, 2016

Objavljeni elektronski vodiči za preduzetnike početnike!

Mreža mladih preduzetnika udruženja iSerbia na svom sajtu objavila je Vodič kroz preduzetništvo pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, kao i Kancelarije za mlade gradske uprave Beograda.

Pročitaj višearrow_forward
November 2, 2016

Konferencija modernog preduzetništva

Udruženje iSerbia pod pokroviteljstvom Kancelarije  za mlade i saradnju sa udruženjima gradske uprave grada Beograda organizuje dvodnevnu Konferenciju modernog preduzetništva, na teme: “Startap preduzetništvo mladih” i “Freelance resursi u Srbiji”.

Pročitaj višearrow_forward
March 4, 2016

iSerbia organizuje Sajam ideja!

Nakon redovno održivanih okupljanja Mreže mladih preduzetnika, u okviru projekta Moj prvi biznis, omladinsko udruženje iSerbia će 10. marta održati Sajam ideja, gde će članovi pomenute Mreže imati priliku da svoje preduzetničke ideje predstave posetiocima u Studentskom kulturnom centru u Beogradu.

Pročitaj višearrow_forward